82-годишен е пострадал тежко, докато се возил в ремарке, теглено от АТВ, което пък било шофирано от негов 88-годишен приятел. Това е един от четирите ранени при инциденти в понеделник, за които съобщават от полицията.
Инцидентът е станал около 8.15 часа сутринта в Пиргово още при потеглянето, при което пътникът паднал встрани от ремаркето и си ударил главата и кръста. Откаран е веднага в болницата, където се е оказал с фрактура на прешлен. И двамата дsдовци са били с отрицателни проби за алкохол.
Паркиран на стръмна улица в Брестовица камион „Ифа“ пък премаза крака на своя 60-годишен водач. Произведеният във вече несъществуващата ГДР товарен автомобил потеглил сам, минал със задната си лява гума през крака на човека и накрая паркирал в стената на къща. Пострадалият e откаран в УМБАЛ „Канев“, като и неговата алкохолна проба е отрицателна.
5-годишно момиченце е с натъртване на гърдите, след като 39-годишната му майка застигнала и блъснала с шкодата си движещото се пред нея БМВ по пътя Русе-Николово.
69-годишна пешеходка е със счупено коляно, след като е била блъсната, докато пресича бул.“Липник“ в 8.15 часа в понеделник. Инцидентът е станал точно пред сградата на Пътна полиция, където 53-годишен шофьор на „Фиат Брава“ налетял на „Фолксваген Пасат“, който пък бил спрял в средната лента да изчака пресичащата жена на една от новите пешеходни пътеки. В резултат на удара фолксвагенът се придвижил напред и блъснал жената.
Двама млади шофьори на 21 и 31 години пък очакват бързи присъди, след като са засечени да шофират след употреба на алкохол. 31-годишният зад волана на „Фолксваген Голф“ е спрян около 11 часа с 1.73 промила, по-младият е хванат във „Волво“ с концентрация 1.49 промила.