Дебютният мач на „новия“ „Дунав“ в първенството на Североизточната Трета лига в неделя срещу „Спортист“ /Генерал Тошево/ ще се играе от 18 часа на стадиона в „Здравец“. 
Като за начало феновете на отбора ще наблюдават двубоя срещу билет от 2 лева. Тази цена изглежда разумна, освен това, провеждането на домакинска среща в третото ниво на българския аматьорски футбол далеч не е евтино удоволствие, сочи проучване на „Утро“. Според документите на БФС хонорарът за главния съдия е 130 лева, помощниците му и дежурният делегат ще си тръгнат с по стотачка, а четвъртият рефер ще се разпише срещу 65 лева. Освен това домакините трябва да платят разноските по пътуването на длъжностните лица. Ето как се оформя една солидна сума от над 500 лева.
На фона на тези разходи прохождащият „Дунав“ би трябвало да получи на първо време рамо от своите фенове. За печалба от билети едва ли може да се говори, но всяко билетче ще е ценна помощ в задачата клубът да се държи що-годе прилично на нозете си.
„Днес /вчера/ имах среща със Свилен Стефанов /бивш изпълнителен директор/ и Мартин Цирков. Умувахме, гледахме, пресмятахме, събирахме, изваждахме и изводът е, че клубът поема изключително тежко наследство. Има бивши играчи, които претендират за заплати и плашат със съд /Любо Николов, Митко Митков, Юлиан Ненов/, проблем е как ще се издържа представителния отбор и тимовете от школата. Ще търся начин да се срещна със зам.-кмета Димитър Недев, защото е ясно, бе без помощта на Община Русе ФК „Дунав“ ще го бъде много трудно“, коментира пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.