Във времената, когато на страстта към екзотични пътешествия е сложена здрава юзда, наречена коронавирус, русенци получават редкия шанс да се докоснат до една от най-екзотичните държави. В сряда в 18 ч в залите на Художествената галерия на „Борисова“ 39 ще се настани част от цветна, шумна и мъдра Индия. Атмосферата на далечната примамлива страна ще пресъздаде изложбата „Индия Ала Прима II“, която ще покаже акварели, фотографии, скулптури и есеистика, вдъхновени от родината на Буда, Махатма Ганди и  Джавахарлал Неру. 
Авторите в изложбата са художници, поети, есеисти от България, Индия, Испания и САЩ, обединени от любовта си към традициите на Индия. Самите те са създали повечето от работите, които ще покажат в Русе, в подножието на Хималаите и са били вдъхновени от пъстротата на гледки, нрави, аромати и философия в далечната държава. В експозицията доминират впечатленията им от участието в най-големия акварелен форум IWS Olympiart в Делхи.
Деница Димитрова (България) показва акварел и скулптура, Дима Герова (България/Испания) - есеистика, Каран Чаухан (Индия) - поезия, Краси Тодоров (България) - акварел и скулптура, Пламена Рачева (България) - акварел и дигитален печат, Селма Тодорова (България) - акварел, Стела Кенфилд (България/САЩ) - акварел. Изложбата се подкрепя от фондация „IWS България“, Индологическа фондация „Изток Запад“ и „The Perch“.
Изложбата вече е показана с голям успех в София и Варна, в Русе тя ще остане до 28 август.