42-годишният блок „Сердика“, който макар да е емблематичен за града и да се намира в самия център, е бомба със закъснител заради камара неуредици. Това сигнализираха в „Утро“ живеещи в него, като повод за поредното им безпокойство е започналото рушене на плочи от фасадата му. 
По думи на хората още на 29 юли са паднали отломки от стената на блока, част от които и до днес стоят на тротоара и пешеходците ги прескачат с тревожни погледи. А основните срутили се плочи са грижливо събрани в три торби, които пък си стоят на пътното платно точно до оживеното кръстовище на бул.“Цар Освободител“ и бул.“Съединение“. Според жители в блока започналото рушене, което с просто око си личи, че ще продължи, е реален риск за пешеходци и коли, но в същото време никой не поема отговорност и не взема мерки, тъй като управлението на етажната собственост се върти в омагьосан кръг и на практика домоуправител няма. 
Вярно е, че не събираме такси за асансьор, поддръжка и чистота, но и 14 години не получаваме нито стотинка от монтираните тежки антени на покрива. Отдавна искаме да прекратим тази договорка, защото така на практика няма и пари за ремонт на общите части, каквато е фасадата. Поставяли сме проблема години наред на вниманието на Общината, още повече че има и съдебно решение, което казва, че т.нар. домоуправител не е избран легитимно, но не получаваме подкрепа отникъде, споделят жители на блока и макар вече да не вярват в справедливостта, посочват, че ще продължат със сигналите пред местната власт и институции.