Дама на достойните 52 години, притежаваща мъжка издържливост на пиене, ще получи обвинение за шофиране с алкохол над 1.2 промила, по точно над 2.5 пъти повече - 3.17 промила. Опитът й за летене бил разкрит, след като в четвъртък в 13 часа пияната се блъснала с колата си в тухлена ограда на къща. Сега й предстои да се сблъска и с правосъдието.
Още един фрапиращ случай е установен в нощта срещу петък в Русе. Малко след 0.30 часа пътни полицаи спрели 51-годишен шофьор на „Форд“ заради неспазване на пътната маркировка по ул.“Борисова“. Оказало се, че причина за неадекватното му поведение е изпитият алкохол, който според кръвна проба възлизал на 3.71 промила. 
Следващата нощ също добавила шофьор към чакащите на опашка за съда заради прекаляване с чашките. Тогава  униформени се насочили към дежурното място за събиране на младежи с коли - паркинга на Мол Русе, където различни компании разпускат с музика и напитки. Там спрели „Фолксваген Поло“ със софийска регистрация, чийто 31-годишен водач се оказал с 1.57 промила алкохол и положителна проба за амфетамин. След като видял резултатите от изследванията на място, отказал кръвен тест за наркотици, но дал проба за алкохол. 
31-годишен пък чака наказание за това, че шофирал „Мерцедес“ с регистрационни номера, издадени на „Форд Фиеста“.