Група от 24 футболисти води подготовка в „Дунав“ преди началото на сезона в първенството на Североизточната Трети лига. Всички са в юношеска възраст. Късно вчера по-голямата част от тези момчета излязоха за първи контролен мач като домакини на „Дунав“ /Батин/.
„В момента разполагам с четирима вратари. Вероятно някой от тях ще бъде освободен. Идеята ми е да имаме по двама души на всеки пост. Засега при нас няма нито един опитен футболист. колкото и да е трудно, ще трябва да се справим с юношите. Ясно е, че някои от тях ще се стресирани и доста притеснени, защото ще дебютират в мъжкия футбол и то в особено първенство като Трета лига“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на отбора Илиян Памуков.
Той потвърди изнесената в нашата медия новина, че игралият през последните два сезона в италианските „Пескара“ и „Козенца“ Александър Кирилов ще играе за тима на „Дунав“. 
Памуков добави, че опцията за привличане на опитен играещ треньор остава отворена. 
„Знам, че Диян Димов ще помогне много, но в крайна сметка той ще реши какво да прави“, каза Памуков.
В същото време излезе съобщение, че общото събрание на Сдружението с нестопонска цел „Дунав Русе“ ще се състои на 12 август. Тогава ще бъдат изрбрани членове на Управителния и на Надзорния съвет.