По 50 000 лева обезщетение на родителите на загиналия след побой Шахин К. от село Сваленик, а не първоначално присъдените по 25 000 лева, трябва да плати неговият убиец и кръвен роднина Меджнун К. Това реши на втора инстанция Апелативният съд във Велико Търново, като освен че увеличи двойно присъдената компенсация, потвърди наказанието му от 8 години и 8 месеца затвор. Вероятно последната дума ще има Върховният касационен съд, пред когото казусът също може да се обжалва.
До тази лека присъда се стигна, след като Меджнун се възползва от последния ден, в който по закон можеше да поиска съкратен процес и намалено наказание за най-тежкото престъпление - убийство. Така от 13 години затвор наказанието му се стопи на под 9 години. Според последните разпоредби предадените на съд убийци вече нямат право да се възползват от облекчение на наказанията и валидните до октомври 2019 година привилегии.
Работещият като охранител Меджнун се разделил с жена си заради чести и стигащи понякога до бой скандали от ревност. Едното от двете им деца останало при него, а не след дълго папусналата го съпруга заживяла с втория му братовчед Шахин. 
На 2 ноември 2018 година Меджнун се прибрал след смяна, нахранил детето си и около 20.30 часа, след като изпил голямо количество бира, тръгнал с колелото си към тяхната къща да се изяснят с жена си. Вмъкнал се в чуждия дом намерението да я придума да се върне, но веднага помежду им възникнал спор. Зарязаният съпруг кипнал и започнал да удря и рита майката на децата си, като дори й скъсал дрехите. Агресията му била спряна от Шахин, който чул олелията и се намесил. Меджнун опитал да избяга, но братовчед му го спрял, без да знае, че това ще се окаже фатално за живота му. Двамата се сбили, Меджнун надделял, свалил Шахин на пода и започнал силно да удря главата му в земята. От тежките счупвания на черепа Шахин издъхнал, макар в началото да давал признаци на живот.