8 години строг затвор е окончателната присъда на бившия учител по физическо възпитание Ивайло Александров, след като и последната инстанция в лицето на Върховния касационен съд се произнесе по казуса и потвърди наказанието му. Така и трите съдебни инстанция бяха единодушни, че за блудството с две свои 13-годишни ученички преподавателят заслужава точно това наказание. 
45-годишният мъж стигна до съд с тежки обвинения за това, че си позволявал волности с малолетните момичета, като е постигал сексуалните си цели, докато ги омагьосва със сладки приказки и им се обяснява в любов. Девойките не са били насилвани, напротив - вярвали са, че това е техният принц на бял кон. Те комуникирали с учителя чрез тайни профили и замаскирани имена, за да не разберат родителите им в какво са се забъркали. Заради драматичната и забранена любов едно от момичетата дори на 3 пъти правило опити за самоубийство, като тръгвало да си реже вените с бръснарско ножче като по филмите, но само се стряскало от стореното и превързвало раните си. Затова съдебните състави сметнаха, че това е по-скоро инсценировка на опит за самоубийство.
„Извършените престъпления не са изолиран случай в неговия живот, а по-скоро трайно установен начин на живот. Като учител подсъдимият е започнал връзка с ученичката тогава И.И., с която и в момента живее на съпружески начала. Независимо от това, подсъдимият е установил и интимна връзка и с друга ученичка Ц.В.С. Продължавайки да живее на съпружески начала с И.И., той последователно установява интимни връзки и с Н. и с Р., като и на тях се е обяснявал в любов, като е твърдял, че не обича И.“, пише в мотивите си съдът.
Връзките с невръстните момичета той започвал търпеливо, без да настоява, като лека-полека печелел симпатиите им с комплименти, интерес към тях и  чувствата им, после прибягвал до милване, галене и чак накрая до целувки. Така те се чувствали по-специални и отличени от останалите. Извеждал ги с колата си, имал тайно място с тях в Парка на младежта, а когато жена му отсъствала от вкъщи, ги водел и в дома им, където ги убеждавал, че трябва да правят секс, като изрично ги предупреждавал, че не трябва да споделят на никого за това какви ги вършат. На едно от момиченцата обяснявал, че тя е единствена жена за него, през цялото време й правил много подаръци - романтични картички, дрехи, цветя, дребни бижута, парфюм, а на дърво на Текето издълбал неговите и нейните инициали редом до фигурката на сърце. В знак на любов към другото пък надписал катинарче с „Обичам те“ с техните инициали, което заключил на кея и хвърлил ключа в Дунав. Връзката им продължила, дори когато на учителя му се родил син, а в същото време той я залъгвал, че ще заминат заедно за Канада.
Недоволни от присъдата бяха всички страни - прокуратура поиска по-тежко наказание и още пред първата инстанция настояваше за 14 години затвор. Самият Ивайло пък бе категоричен, че е невинен и трябва да бъде оправдан.