Четири училища в Русе, Щръклево, Сливо поле и Ново село вече имат нови директори. Всъщност, и четирите вакантни ръководни позиции са заети от хората, които в последната година временно изпълняваха длъжността директор. След като в средата на юни бе обявен конкурсът, за четирите управленчески поста не се яви никой друг освен така наречените „вридове“. И в крайна сметка и четиримата спечелиха конкурса, кой с повече, кой с по-малко точки. 
Така Математическата гимназия „Баба Тонка“ ще продължи да се ръководи от досегашната временно изпълняваща длъжността Галина Бобева. Средното училище „Св.Паисий Хилендарски“ в Сливо поле ще посрещне новата учебна година с директор Мария Мирева, вече като титулярен директор. Ромео Горгиев е новият стар шеф на основно училище „Христо Ботев“ в Щръклево. А основното училище в Ново село ще поздрави спечелилата конкурса Татяна Минева.
Днес ще се проведе писменият изпит-тест от конкурса за следващата „серия“ школски шефове за „Братя Миладинови“ и „Васил Левски“ в Русе, „Св.св.Кирил и Методий“ в Полско Косово и „Петко Р.Славейков“ в село Смирненски.