Цялостно затваряне на Сарайския мост за коли, автобуса и тролеи от градския транспорт е планирано в края на месец август, а автомобилният трафик ще бъде поет през пътната връзка под моста към улиците „Св.Димитър Басарбовски“ и „Пристанищна“. Причината е големият ремонт, който е превърнал бул.“Трети март“ в истинска строителна площадка с внушително количество техника и работници.
През втората част на август се предвижда да започне асфалтирането на участъка в Западна промишлена зона. Към момента са демонтирани всички съществуващи настилки и бордюри по тротоарите по цялото протежение на бул.“Трети март“. Оформено е трасето на новата велосипедна алея, изпълняват се нови отоци за дъждовни води и пожарни хидранти. Полагат се тръби и се изграждат кабелни шахти за нова тръбна канална мрежа по цялото протежение на тротоарите в посока Русе-София. 
Предстои да бъдат монтирани новите табла за управление на уличното осветление, което ще позволи временно да се възстанови уличното осветление докато старите лампи бъдат заменени с нови.
Стойността на проекта е 7 250 000 лв, съобщи общинският пресцентър, който отговори с прессъобщение на зададен приз миналата седмица от „Утро“ въпрос.