Шефът на Здравната каза в Русе Калоян Копчев стана първият, готов да дари лична финансова лепта за възраждането на ФК „Дунав“.
„Благодаря на г-н Копчев. Надявам се, че след като излезе регистрацията на новото сдружение, неговият пример ще бъде последван от представители на русенския бизнес. Знам, че има достойни хора, които биха помогнали на школата и първия отбор. Сметката на сдружението с нестопанска цел ще бъде съвсем нова, няма да има нищо общо със счетоводството на бившия клубен президент д-р Симеон Симеонов, така че всяка стотинка ще бъде заведена и похарчена по прозрачен начин“, обясни пред „Утро“ председателят на Областния фунболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Той потвърди, че „Дунав“ ще пропусне първия кръг от първенството на Трета лига, когато трябва да гостува на „Кубрат“, и ще се включи във втория с домакинство на друг новак - „Спортист“ /Генерал Тошево/. По наредба дунавци трябва да преведат по сметката на Зоналния съвет на БФС във Варна сумата от 2000 лева. Този депозит е необходим за прихващане на глоби по получени наказателни картони. Сметката ще започне да се топи след петия червен и десетия жълт картон.
Старши треньорът на мъжкия тим, ако може да се нарече мъжки заради изключителното присъствие на юноши, ще бъде Илиян Памуков. По обясними причини той ще работи практически без щаб, като единственият му помощник в ролята на наставник на вратарите ще е Вихрен Узунов.
Памуков разполага на вратарския пост с Винченцо Ангелов и Цветелин Енчев. Третият страж с добри качества - дошлият миналата година от Етрополе Богомил Станчев, може би ще бъде освободен.