Съдбата на русенския футбол вече е в ръцете на Сдружение с нестопанска цел „Дунав Русе“. То бе създадено наскоро от феновете, като съдебната му регистрация ще бъде факт до дни. В същото време привържениците получиха право да поемат курс за оздравяване на клуба, тъй като последният собственик - Красен Кръстев и фирма „Алпине Концепт“, им прехвърлиха акциите. Според наши източници феновете платили на Кръстев 10 000 лева.
„Подписах като физическо лице договора за прехвърляне на акциите. След вписването на сдружението в Търговския регистър то ще стане собственик на книжата“, обясни пред „Утро“ Деян Йорданов.
Деян е един от дългогодишните фенове на клуба.
Според него „Дунав“ ще се справи във всякакъв план с предизвикателството да тръгне към поредното си футболно възраждане с мачове на чисто от Трета лига.
Той се позова на договори с букмейкъра „Ефбет“ и фирма „Титан“, но силата на които в клубната каса трябва да влизат ежемесечни суми.
„Имаме уговорка за разговори с представители на сериозни русенски фирми. Мисля, че ще подсигурим един твърде добър за стандартите на Трета лига бюджет“, каза още Йорданов и посочи, че има да се свърши страшно много организационна работа.
Представителният отбор ще играе в Трета лига с гръбнак от футболисти до 19 години, които по принцип трябваше да се включат в първенството на Елитната юношеска лига. Треньор на тима ще е Илиян Памуков. Вчера Памуков събра в 18 часа отбора на базата в „Здравец“.