Лекотоварен автомобил „Пежо Експерт“ горя във вторник вечерта в района зад Млечна кухня и извади навън хората от квартала. Превозното средство се е използвало за превоз на плодове и зеленчуци.
Собственикът обясни, че е паркирал автомобила около 20.10 ч, а малко след това му се обадили, че колата гори. Изгоряла е предната част, като не е засегнато товарното отделение. Пострадали са и паркираните в съседство две леки коли „Ситроен“ и „Фолксваген“, като щетата по първата кола е разтопен мигач, а по-големи са пораженията по втората, която е била в непосредствена близост до огъня. Тя също е собственост на мъжа с изгорялото пежо, но според думите му не се ползва от около година.
На мястото инцидента бяха изпратени четири полицейски автомобила и екип на пожарната, които са пристигнали много бързо. Хората, които са били на питие пред съседния магазин, са помогнали, като са издърпали контейнерите и са дали възможност безпрепятствено да започнат гасителните дейности.
Според собственика автомобилът е купен преди три месеца, употребяван е, но е минал сервизен преглед и пълно техническо обслужване. Той не изключва да има и умисъл в пожара, тъй като е имал спорове със съседно заведение по отношение на търговска дейност на плодове и зеленчуци.