Изказвания от рода на „Ако не си моя - няма да си на никой друг!“, „Как така ще захвърлиш 8-годишна връзка!“, съпроводени с категоричен отказ да приеме желанието за раздяла с него, следене къде ходи и с кого се среща плюс зловещи заплахи по телефона. Този психичен терор била принудена да търпи 41-годишна жена, паднала в плен на обсебващата любов на мъжа до себе си. На два пъти в рамките на няколко месеца кошмарът ескалирал и във физическа агресия, като през пролетта тя била замерена с бутилка, а в края на юли получила юмрук в лицето. Причината все се кореняла в желанието й да скъса с доскорошния си любим, при което той буквално превъртал и категорично отказвал подобен развой на връзката им.
През годините жената неведнъж е подавала оплаквания за преживяното, а мъжът до нея бил предупреждаван редица пъти да преосмисли поведението си. След поредния сигнал за психически терор обаче, прокуратурата поиска насилникът да бъде задържан за постоянно с цел да избегне възможни по-тежки посегателства върху жената, на каквито обществото е ставало свидетел през годините по идентични случаи, за които са липсвали навременни мерки. Затова му повдигна тежки обвинения, между които за системно следене, закана за убийство и домашно насилие. На първа инстанция Районният съд прецени, че мястото на Б.Н. действително е в ареста, но мярката може да се обжалва.
Макар и продължителна, връзката на двамата не била затвърдена нито с брак, нито с деца като едва няколко месеца те живеели заедно на семейни начала. Самият сочен за насилник имал деца от предишен свой брак, чието отглеждане било присъдено именно на него, а не на майка им.