Скоропостижно наигралата се на футболен собствентик германска фирма с български съдружники „Алпине Концепт“ потвърдила как може да даде ФК „Дунав“ на феновете - срещу вноска по сметката им от 60 000 лева. „Утро“ научи, че мизата била поставена на масата по време на среща между представителя на „собствениците“ Красен Кръстев и най-верните привърженици на отбора. По-рано Кръстев бе разтръбил, че клубът може да стане собственост на феновете срещу безвъзмездно прехвърляне на акциите. Фейк, както е модерно да се казва.
Ясно е, че феновете няма да влязат в тази игра, защото, първо - не е реалистична, второ - не е тяхна.
По-любопитна изглежда хвърлената наново от Кръстев карта, че последният транш от тв правата отпишли в касата на старите собственици. Сиреч, шуменецът казва - парите са в сметката на „Дунав 2010“ с президент д-р Симеон Симеонов.
Вярно ли е?
Проверка на „Утро“ показа, че става дума за едни 70 000 лева.
Сега от Красен Кръстев като сетен спомен за небъдното му управление може да се иска само едно - да уведоми официално БФС, че отборът няма да вземе участие във Втора лига.
Кандидат за мястото на русенския отбор вече има и това е „Марица“ /Пловдив/, в чийто тим тренира бившият халф на „Дунав“ Свилен Щерев.