Три станаха смъртните случаи на заболели с коронавирус от дом „Възраждане“, след като вчера бе обявен още един починал. Издъхналите са на възраст над 80 години, с придружаващи заболявания, между които сърдечни и белодробни проблеми, посочиха от общината и изразиха съболезнования за загубата им.
Три са и новите случаи на засегнати от инфекцията - мъже на 29 и 73 години и 76-годишна жена, с което общият брой стигна 236.
Възрастният мъж от Борово е приет в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ като засега е в умерено тежко състояние и е поставен на кислородна терапия. Другите двама заразени са под карантина в различни части на страната, тъй като се водят русенци, но не живеят на територията на областта.
Трима са и излекуваните, с което броят на преборилите инфекцията стигна 77. 
45 от болните са настанени в лечебни заведения, а другите 107 са под домашна изолация.
21 от заразените от дом „Възраждане“ се лекуват в УМБАЛ „Канев“, а 3 - в УМБАЛ „Медика“. 16 души от дома  са безсимптомни и са изолирани във вила „Липник“ в Николово, която е на община Русе, а други 38 обитатели са изолирани на 4-ия етаж на социалното заведение. От персонала на болнично лечение продължават да бъдат шофьорът на линейката, електротехникът и едната санитарка, а от неделя на болнично лечение в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ е и 63-годишната жена, работеща в социалната институция като трудотерапевт. Другата санитарка, медицинската сестра и социалният работник са под домашна карантина.