Антони Христов, който има над 30-годишен стаж в Холивуд, от които 18 години като художествен директор на водещото анимационно студио „Пиксар“, се присъедини към общността от млади и креативни хора от Русенска област. Въпреки огромната си заетост той заяви готовност да споделя своя опит чрез фейсбук групата „Креативно Русе“. Христов ще помага с напътствия и съвети на творците, които искат да работят по свои проекти в областта на гейминга и 3D анимацията. Успелият българин е приел поканата на новосъздадения Център за креативно развитие, който отваря официално врати на 1 септември, да стане част от тази платформа и да подкрепя младите таланти.
Всеки, който иска да се включи в инициативата, трябва да отправи искане за присъединяване към фейсбук групата „Креативно Русе“ или да се свърже с администраторите на електронна поща: [email protected]
Групата бе създадена преди седмица с подкрепата на Център за креативно развитие и Европейската бизнес мрежа - Enterprise Europe Network. Целта й е да обедини творчески мислещи хора от областта.