Нова по-висока присъда издаде Апелативният съд във Велико Търново на 76-годишния Петко Славов, който прегази 5-годишната Марая на кръстовище в Долапите и дори не спря. Според магистратите на втора инстанция той заслужава не 3, а 4 години затвор. Причината - виновен е и по обвинението, че е избягал от местопроизшествието, за което на първа инстанция Окръжният съд в Русе го оправда. И това наказание обаче вероятно ще стигне до обжалване пред последното възможно ниво - Върховен касационен съд.
Кошмарният инцидент стана на 12 ноември, когато възрастният шофьор карал раздрънканият си камион „ГАЗ 53“. Наближил кръстовище, където вървяли баба, внуче и куче, но не реагирал по никакъв начин нито на спусналото се към камиона куче, нито на повлеченото дете. Минал два пъти през крехкото телце на момиченцето като по негови думи не бил разбрал въобще какво се е случило, нито чул отчаяните викове на баба му, макар да се бил обърнал към нея. Вместо това си продължил нехайно по пътя.
Самият Славов, който има две предишни присъди за убит на пътя младеж и блъснато дете, дълго отричаше вината си, твърдеше, че отговорност за инцидента има всеки друг, но не и той. При старта на делото в съда обаче той и адвокатът му размислиха и предпочетоха признаване на обвиненията и съкратен процес, което бе единственият шанс пенсионерът да получи условна присъда, която засега е мираж. 
На първа инстанция той бе осъден на 3 години затвор като съдебният състав го сметна за невинен по обвинението, че е избягал от мястото на инцидента и поиска изрично да поясни защо - заради поставление на ВКС, което гласи, че за бягство се наказва тогава, когато са налице опити за прикриване на престъпление, следи от извършеното и укриване, а такива в случая нямало. Явно магистратите във Велико Търново са видели ситуацията по друг начин и прецениха, че бягството му е доказано, с което уважиха протеста на прокуратурата и увеличиха наказанието на Славов.