Щатът на общинското предприятие „Комунални дейности“ ще бъде увеличен с 14 бройки и половина. Това предложение бе гласувано от общинските съветници след изострени препирни, възражения и обвинения. Увеличението на бройките се основава на нов правилник, предложен от кмета Пенчо Милков, според когото действащият досега, приет преди 8 години, не съответства на сегашните реалности. Предвижда се обособяване на нови отдели, реорганизиране на досегашните, увеличаване на бройката на служителите и въвеждане на допълнителни дейности. Сред новите отдели ще бъдат такива за видеонаблюдение и за ремонт и поддръжка на общински сграден фонд. 
Точно за тези нови дейности са необходими исканите бройки, мотивираха се от Общината. Оттам обясниха също, че с 5 бройки може да бъде намален съставът на звено „КООРС“, тъй като там имало трайно незаети позиции. 
Критики за бездействие и за субективно отношение отправи към сегашната общинска управа съветничката от ГЕРБ и доскорошен зам.-кмет Наталия Кръстева. А нейният съпартиец Орлин Дяков заяви, че според него ставало дума за „национализация на общински предприятия“, които вече щели да извършват какво ли не. Той обвини градската управа в това, че прави „безсмислени назначения“ и попита кой контролира дейността на тези предприятия. 
Гневът му очевидно беше предизвикан и от друго предложение за увеличаване на щата - в общинското предприятие „Паркстрой“, където работещите в отдел „Чистота“ ще станат с 16 повече. В този отдел натоварването също ще се увеличи. Както „Утро“ писа преди време, служителите не само ще метат и ще прибират сметта от контейнерите, но ще се грижат и за почистването на безразборно надраскани графити и за растителността по улиците и по градските алеи. 
В крайна сметка увеличенията на щата в „Комунални дейности“ и „Паркстрой“ бяха гласувани.