Възможно ли е комисията по етика и феърплей към БФС да се самосезира по думите на д-р Симеон Симеонов, че  причините за резултата на „Дунав“ в баражния мач с „Монтана“ /1:4/ били „други“. Бившият вече собственик и президент на клуба развърза най-сетне езика си след дълго време на мълчание, но вече в мрачен период, в който представителният тим - дали за нечия болка или радост - вече практически го няма.
„Моралът е един от големите проблеми на футбола. Включително, смея да твърдя, и в последния мач на „Дунав“ в баража с „Монтана“. Аз съм категоричен, че отборът може да стане сутрин в 8 часа и веднага след кафето да бие „Монтана“. Други причини имаше за резултата, но няма как да ги коментирам, защото нещата са недоказуеми“, казва д-р Симеонов пред сайта „Котаспорт“.
Темата за морала заслужава специално внимание, защото отборът на „Дунав“ бе буквално зарязан през последните месеци, футболистите тренираха от дъжд на вятър, чакаха някакви заплати като просяци, а в мача срещу „Монтана“ изглеждаха грохнали.
Въпросът е дали онази специална комисия към БФС може да обърне специално внимание на този мач и да предприеме някакво разследване. Ние сме „за“, защото като си казал „А“, трябва да продължиш с „Б“.
Вече имаше подобен случай със старши треньора на „Витоша“ Асен Букарев, който намекна, че лобисти очаквали неговият отбор да играе симулативно, защото, видите ли, така и така бил изпаднал. После Букарев се извини - не бил разбран правилно. И се изниза гузно.
Но ето в какъв трогателен режим влиза нататък д-р Симеон Симеонов.
„Много ми е мъчно, че „Дунав“ изпадна, но изкуственият растеж на всеки отбор е нещо много вредно. Ние, освен школата, нищо друго не успяхме да направим в тези години. Закъсняхме с подобренията по базата, сега вече е страхотна, всичко както си му е редът, но когато играехме в Лига Европа, тренирахме на терен, който не може да се нарече и селски. Така че това е скъпо удоволствие и трябват хора с доста пари и любов към футбола“, продължава бившият шеф на ФК „Дунав“.
Размишленията за изкуствения растеж малко не ни се връзват, защото по едно време, дори и без добри терени, имаше позитивни сигнали за последователно и устойчиво граден отбор.
„В“ група - първо място, „Б“ група - категорична промоция за елита, дебют в Първа лига с четвърто място, мачове в евротурнирите! Три години нагоре и напред!
По-скоро нататък бе изкуственото и като че ли преднамерено разграждане, което в крайна сметка достигна целта си - ФК „Дунав“ да няма днес представителен отбор!
Иначе, ах и ох, след дъжд качулка - ама колко ни е мъчно на всички, че отборът изпадна!