Добро утро, уважаеми читатели!
Казваме ви го за 8966-и път. Толкова са броевете, издадени през последните 30 години - от първия ден на съществуването на вестник „Утро“, 1 август 1990 година, когато „Дунавска правда“ остава в историята. Ако броим и нейните години, рожденият ден ще бъде 70-ти, но това е съвсем друг вестник. 
Стартът на „Утро“ е делничен, денят е сряда, под главата липсва обичайната за всяко ново издание от онова бурно време претенциозна уводна статия. Промяната е обявена ден по-рано с бележката „От утре - „Утро“!“ и още тогава е показано, че вестникът няма да търси самоцелните ефекти и евтините заигравания, а ще стане органична част от живота на Русе. „Градът в един вестник“, както гласи девизът му.
По традиция на такива юбилеи редакциите се обръщат към кметове, областни управители, депутати, различни началници и известни личности с находчивия въпрос за значението на празнуващата медия. И неприкритата покана за хвалби щедро се отплаща с ласкателни клишета. Лесно е, приятно е, но ние не го направихме. Не защото не уважаваме институциите - напротив - а защото съществуваме не заради тях, а заради вас, нашите читатели. И ви благодарим за доверието! То е единствената причина „Утро“ да е най-дълго излизащият независим русенски вестник, който не е издание на община, партия или олигарх.
Винаги сме се водили и се водим от мотото на един от великите български журналисти Йосиф Хербст - „Никому в угода, на никого напук“. Това е и причината да сме единственият оцелял всекидневник в града. „Утро“ - Вестникът.
Посрещаме този забележителен юбилей в много трудни за всички условия, но вярваме, че ще се справим - всеки в неговия сектор и всички заедно.
И продължаваме!