Мрачната картинка около ФК „Дунав“ събра на среща вчера при зам.-кмета Димитър Недев треньорите от школата. На нея присъстваха и фенове.
Разбрал за тази среща, генералният представител на „новите собственици“ от регистрираната в Германия фирма „Алпине Концепт“ - Красен Кръстев, се обадил малко по-късно, за да съобщи, че щял даде акциите на Общината срещу... едни 60 000 лева! А неговата заявка и на другарите от Шумен беше, че книжата ще бъдат прехвърлени безвъзмездно на този, който ги поиска. Ние поне не знаем Общината да има претенции към някакви акции. Кръстев обещал още, че утре ще пристигне в Русе.
Следобедните часове тръгнаха повече от любопитно. Концесионерът на базата в „Здравец“ д-р Симеон Симеонов се появил в комплекса и влязъл в приятелска раздумка с треньорите. Той им обещал помощ за намиране на спонсори и даже се обвързал с ангажимент да ги светне как да регистрират нов клуб. Наред с това Доктора, както феновете наричат доскорошния собственик на оставения в състояние на свободно падане „Дунав“, великодушно декларирал, че няма никакъв проблем футболистите от школата да тренират на неговите терени.
В БФС пък теглиха жребия за първенството на Втора Лига и „Дунав“ е в програмата, макар да е ясно, че няма да участва в тази дивизия. От това пръв със служебно 3:0 ще спечели тимът на „Витоша“ /Бистрица/, който на 8 август би трябвало да гостува на Градския стадион. Друга възможност е вместо победа без игра „бистришките тигри“ да получат официална почивка в първия кръг.
Под пара с емоциите се оказа председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Треньорите в школата го помолили за среща във вторник, когато спортният министър Красен Кралев режеше лентата на ремонтираната зала по вдигане на тежести. По случайност Кралев се озовал на тази среща и Димитров го запознал с проблемите във футболния клуб. Министърът казал, че държавата може да помогне само на школата и попитал за каква сума става дума. 50 000 лева до Нова година, казал Димитров. Кралев обещал да удари рамо.
След тази среща в офиса си Кулеманс се обади вчера в „Утро“.
„От утре /днес/ вратата ми за треньорите от школата е затворена. Те знаят защо“, каза той, но не пожела да разкрие повече подробности.
Едва ли заявката му има нещо общо със срещата между д-р Симеонов и наставниците, тъй като разговорът ни се състоя много по-рано.