Привържениците на разпадащия се ФК „Дунав“ поискаха официално акциите на клуба от бившия шуменски футболист Красен Кръстев, сочен за представител на т.нар. нови собственици - регистрирана от българи в Германия фирма „Алпине Концепт“. В официално писмо фенклубът „Дунав Завинаги“ декларира готовност да придобие пълния пакет от 1000 ценни книги на стойност 10 стотинки всяка. 
Предложението, мотивирано от желание да се спасят школата и представителният отбор, е в отговор на публични изявления на Кръстев, че е готов да подари акциите на всеки желаещ. Предложението обаче е обвързано с желание за представянето на всички клубни документи - лицензи, трудови, рекламни, спонсорски и други договори, което може да се окаже пречка за сделката, макар че едва ли това ще бъде казано публично.
Темата бе коментирана от спортния министър Красен Кралев, който вчера бе на посещение в Русе.
Неприятно е това, което се случва. Всички клубове разчитат на по-сериозна подкрепа от общините, това трябва да е ясно. Ние на този етап нямаме начин да помогнем, защото това е акционерно дружество, държавата не може да им дава пари. Отговорността за функционирането на даден клуб е на неговото ръководство, ние няма как да оказваме влияние върху дейността на акционерните дружества, заяви Кралев. Ние също ще търсим вариант да помогнем на школата, но за професионален футбол си е решение на обществеността на града как ще продължи с издържането на един професионален клуб. Бихме могли да потърсим вариант за подпомагане на школата на ФК „Дунав“, ще се търсят около 50 000 лв. за първия полусезон, с които младите таланти да могат да тренират и да се готвят нормално, каза още министърът.