Четирима добре сложени мъже, част от които ММА бойци, които официално работят като охранители, са задържани в ареста с обвинения за побой, отвличане, търговия с дрога, противозаконно лишаване от свобода, изнудване, заплахи и притежание на пистолет със заличени номера. Данни показвали, че те използвали прийоми, характерни за мутренските години, и раздавали собствено правосъдие. Акцията по тяхното задържане бе проведена в района на офиса на фирмата за заеми „Терра кредит“ на ул.“Духовно възраждане“ от маскирани с качулки служители на ГДБОП, по-късно бе направен и пропускателен пункт на изхода за София, където бяха проверявани всички пътуващи. Целия следобед в понеделник Окръжният съд заседава по искането на прокуратурата за постоянното оставане в ареста на задържаните. То бе одобрено, но решението може да се обжалва.
С най-тежки и многобройни обвинения е добре познатият Свилен Ч. по прякор Тавата. Той ще бъде подведен под отговорност и за нанесена средна телесна повреда след жесток бой преди повече от година в дискотека „Озон“. Според обвинението той, заедно с другите двама бойци, си е позволявал да начислява глоби и дългове в размер на хиляди левове на различни хора, които били заставяни със заплахи да се разплатят с действащият досущ като наказателен отряд. В маза на жилището на един от тях бил открит и пистолет със заличени номера.
Четвъртият в групата е софиянец, който е заловен с 1 килограм метамфетамин за около 25 000 лева. Данните засега сочат, че от него русенците са се снабдявали с наркотици за търговия.
Името на Тавата последно се чу покрай скандала с близначките и кандидатки за Мис България Моника и Вероника Ланчеви, които през 2013 година пострадаха след конфликт в дискотека. По думите им именно той е бил един от тримата, отправил удар по тях, но тогава той не стигна до съд.