Организиран лов на фазани в местност до Текето, който обаче съвпаднал с дежурната разходка на две домашни кучета, довел до злощастно преплитане на двете събития, което изправи на съд един от ловците. Причината - застрелял четириногите, без да знае, че те са питомни.
Случаят е от края на януари 2018 година, когато съвсем законно мъжът се включил в лова със своята пушка. По същото време в района били пуснати да се разхождат на свобода двама домашни любимци - 6-месечна немска овчарка и лагото романьоло на 1 година и 3 месеца. Ловецът ги фиксирал и с по един изстрел в гърдите ги повалил. Самият стрелец не отрича действията си, но има свой прочит на събитията - кучетата излезли от храстите и лаейки, се спуснали към него. Освен това нямали намордници, каишки и нашийници и тъй като се почувствал застрашен, ги застрелял.
Животните са били съвсем малки и не са могли да представляват сериозна опасност. В същото време обвиняемият е ловец, тогава е бил въоръжен, преминал е курс по кинология и самият той притежава и отглежда куче в дома си. Затова твърдението, че е застрелял животните едва ли не при самозащита, е нелепо, заключиха окончателно съдиите и бяха категорични, че вината му е доказана. Въпреки това решиха, че наказанието му трябва да бъде смекчено и наложената на първа инстанция глоба от 2000 лева бе намалена на 1000 лева.