По-малко от две седмици преди подновяването на футболното първенство все още не е ясно дали ФК „Дунав“ ще участва в него. След загубата в баража за оставане в елита от „Монтана“ с 1:4 вчера вечерта отборът трябваше да се събере за първа тренировка. В 18 часа в клубната база в квартал „Здравец“ обаче бяха малцина футболисти и част от юношите.
Дългогодишният капитан на „Дунав“ Диян Димов заяви, че от последния мач на отбора – загубата в баража за оставане в елита от „Монтана“ на 17 юли, никой от ръководството не е разговарял с футболистите за евентуално продължаване на ангажиментите им за новия сезон. 
„Моят договор приключи, но аз съм тук като русенец и дунавец. Жалко е, че подобно нещо се случва с „Дунав“, сподели той. 
 Единственият представител на новата клубна управа на очакваната първа тренировка беше ръководителят на школата и треньор на една от юношеските формации Мартин Цирков. Той коментира, че се е съгласил да влезе в новия Съвет на директорите на клуба само заради добрите идеи и обещания от новите собственици, които обаче няма изгледи да се реализират. Красен Кръстев, представител на новия едноличен собственик на ПФК „Дунав“ ЕАД - германската фирма „Алпине Концепт“, му се е обадил в следобедните часове с предложението да му даде акциите, разказа  Цирков. 
„Всичко от тяхна страна са само празни обещания. Това е несериозно. Ако тези хора са в клуба, аз ще се дистанцирам по всякакъв начин от тях и напускам. Единствената ни възможност е да използваме школата, която имаме като основа и застраховка „Живот“, с която да възродим Дунав“, заключи младият специалист. 
На стадион „Дунав“ се събраха и фенове, притеснени за бъдещето на любимия си отбор.
„Това с даряването на акциите го слушаме от септември миналата година и нищо. Дойдоха сега тези и ни поставиха в ситуация, в каквато едва ли скоро е бил нормален футболен клуб. В безизходица сме“, коментираха от фен клуб „Дунав завинаги“. 
Междувременно се очаква и малкото футболисти и треньори с договор с „Дунав“ да напуснат и така футболният клуб, участвал в Лига Европа само преди 3 години, да тръгне към небитието.