След като неотдавна стана ясно, че неработещата Корабна гълта 32 хиляди лева месечно за охрана и синдикът търси парите от кредиторите на предприятието, сега същото се случва и с друга фалирала преди години голяма компания - „Локомотивен и вагонен завод“. Доскоро някои от сградите бяха наети от други фирми, които плащаха някакъв наем. Сега обаче синдикът Драгомир Григоров търси пари за текущите разходи от кредиторите. Най-голямата сума е пак за охрана - също към 30 хил. лева, но за 4 месеца. Очевидно след 7 години в несъстоятелност от ЛВЗ вече няма какво да се открадне, така че разходите по това перо не са толкова значителни. Изискват се близо 7 хил. за заплати на синдика и други по-дребни разходи. Според решението на Русенския окръжен съд, кредиторите трябва да осигурят нужните почти 43 хил. лева.
Най-големият дълг на ЛВЗ е към ОББ, която при фалита на дружеството имаше да получава към 23 млн. лева. След години в несъстоятелност, в края на 2019-а кредиторите изведнъж се разбързаха да намерят час по-скоро купувач за рушащите се активи и цената им скоростно падна. На последния търг парцелът от 178 дка и 80 сгради в него се продаваха само за 4,2 млн. лева, но кандидат отново не се появи. 
Тази година опити за продажба не са правени, а и търговете са спрени заради извънредното положение. Дори такива да се насрочат, едва ли в такова кризисно положение може да се очаква купувач. А и да се намери, това никак не означава, че на мястото на ЛВЗ нещо изобщо ще заработи. Справка - закупените от столични фирми „Мега мол“ и „Дунав мол“, които така и си останаха затворени.