50 000 лева обезщетение поиска от застраховател почернен внук, загубил баба си при тежка катастрофа в района на „Метро“ преди 6 години. На 21 октомври 2014 година поредица от грешни решения - неправомерно пресичане от страна на пенсионерката и превишена скорост от страна на шофьор на тир, доведоха до фаталната смърт на пътя.
От съдебните заседания стана ясно, че бабата е била негова втора майка, живеели заедно и тя се грижела за него. Загубата й той понесъл повече от тежко, не искал да шофира и били необходими сесии при психолог, за да преодолее мъката и стреса. 
До произшествието се стигнало, след като жената и съпругът й слезли от автобус и тръгнали да пресичат главния натоварен път, за да отидат на вилата си. Мъжът успял, но жената била пометена от тежкия камион, който се движел с 91 км/ч при разрешени 70 км/ч.
Съдът отчете, че не само превишената скорост е била фактор за инцидента, но и поведението на жертвата. Въпреки това сметна, че внукът й заслужава 25 000 лева обезщетение за тежките емоционални травми от загубата на близкия си човек и осъди застрахователя на камиона да му ги плати. Решението може да се обжалва.