Ръководството на русенската регионална структура на движение „Възраждане“ еднолично е взело решение да не се участва в протестите в града с искане за оставка на правителството. Само в Русе и във Велико Търново има такива местни решения. Това е причината на организационен съвет на движението на 23 юли националното ръководство да реши досегашните регионални лидери Дилян Саманджиев и Иван Спирдонов да бъдат изключени от „Възраждане“, а структурите в двата града да бъдат основани наново.
Това се казва в позиция на „Възраждане“-Русе, в която се пояснява, че „решението на хората на ръководни позиции /да не се участва в протестите - б.р./ е такова поради възникнали задкулисни връзки с ГЕРБ“. 
„В политическата организация предателите и предателствата не се толерират и никога няма да бъдат толерирани“, се казва в позицията и се посочва: „По отношение на субсидията партията е изрядна, в последните 3 г. субсидията на „Възраждане“ е била обект на 6 одита на Сметната палата, в момента тече седми“.
„При проведено интервю от наша страна олимпийският шампион Златан Ванев /който седмица по-рано обясни пред „Утро“, че не е член на партията и се дистанцира - б.р./ сподели, че има доверие на д-р Костадин Костадинов и националното ръководство. След като се запознае с новото регионално ръководство на „Възраждане“-Русе, би работил и с тях, завършва текстът на позицията.