Групата за театър „Камила“ е единствената русенска арт формация, която спечели финансова подкрепа от Министерството на културата в сесията за подпомагане на професионални актьори, работещи индивидуално. 
„Камила“ ще получи 8000 лева, за да подготви сценична постановка със заглавие „Ерна и Маму“. Разширяваме идеята за пиесата по приказката със същото заглавие, която децата съчиниха миналото лято в „Театрална ваканция в музея“, обясни за „Утро“ Илия Деведжиев. Тогава „ваканцията“ се проведе за седми път, а пиесата се изигра от децата един-единствен път на финала на театралното приключение. 
Решихме, че идеята си струва да се направи спектакъл, който да се играе многократно и да бъде видян от повече хора, каза Деведжиев. Така тримата в театър „Камила“ - Росица Миновска-Деведжиева, Ани Пейчева и самият Илия Деведжиев, се залавят за работа да обогатят сюжета, да добавят още перипетии в които да се забъркат Ерна и Маму. Ерна е праисторическата жена, наречена така по аналогия с името, дадено от русенските археолози на намерения женски скелет, датиран отпреди хилядолетия. Маму е галеното име на мамута, обитавал териториите, на които днес се намира Русе. 
Надяваме се първото представление да дадем в началото на следващата година, каза Деведжиев.