Шивашка фирма е новото огнище на коронавирус в Русе, пламнало след старческия дом „Възраждане“. Заразени са осем души от администрацията на предприятието - седем жени и един мъж на възраст от 29 до 55 години. Една от инфектираните е настанена в УМБАЛ „Медика Русе“, останалите са в домашна изолация. В събота и в неделя във фирмата е извършена основна дезинфекция и се очаква днес дейността й да бъде възстановена.
Вчера в Единния информационен портал бяха обявени седем заразени с Ковид-19, но четиримата от тях от шивашката фирма бяха обявени в Русе в събота в късния следобед. Така на практика новите случаи в Русе са трима. Двама от тях са от „Възраждане“. 77-годишна обитателка, която в събота е диагностицирана с коронавирус по време на домашен отпуск и остава на лечение в дома на роднините си. Другият пациент е 62-годишен електротехник в приюта, който е настанен с бронхопневмония в болница „Канев“. Третият болен от коронавирус е 62-годишен пациент от Русе, който е приет в Белодробната болница.
Заразените в старческия дом вече са 21, от които петима са от персонала. 15 от възрастните хора са на лечение в Инфекциозно отделение в болница „Канев“. Всички са в стабилно състояние, с изключение на приет в четвъртък 80-годишен мъж, който е интубиран. 
Днес започва масов PCR тест на всичките 200 обитатели на приюта. Директорката на дома Ани Венкова е създала организация последният четвърти етаж да бъде освободен, за да се използва като изолатор за евентуално новооткритите заразени обитатели. За целта роднините на 12-те жени от етажа са прибрали в домовете си до отминаване на заразата. Това решение на Венкова бе съобщено на провелото се в петък съвещание на зам.областния управител Валентин Колев и зам.кмета Енчо Енчев.  
В събота с Ковид-19 бяха установени четири жени, двама мъже и дете на 10 години от Красен. Става въпрос за две русенки на 29 и 45 години и 37-годишна жена от Мартен, които са имали пряка връзка помежду си, както и баща и дъщеря, съответно на 45 и 17 години от Брестовица. Така общият брой на диагностицираните с коронавирус в Русе до вчера вече е 145, като до момента 95 са активни. 59 са на домашно лечение, 36 са в трите болници в Русе, а 50 са излекувани.