Положението във ФК „Дунав“ може да е офсайд /засада/, както казва футболният жаргон, но селекционерите на националните отбори продължават да се фокусират върху момчета от школата на русенския клуб.
Поредният пример е централният нападател Борис Димитров, който бе повикан на лагер с държавния тим /набор 2004/. От понеделник той трябва да е на разположение в база „Бояна“ при старши треньора Йордан Петков /бивш играч на „Левски“ и „Славия“/ до контролата на „лъвчетата“ в събота срещу „Септември“ /Сф/.
Борко пък бе един от голмайсторите в контролата на „Дунав“ /старша възраст/ срещу „Спартак“ /Варна/ - 3:1. Момчетата на наставника Илиян Памуков поведоха с попадение на дошлия от „Левски“ Джан Хасан /ляв външен полузащитник/, гостите изравниха, но после отново Хасан и Димитров донесоха победата на дунавци.
„Спокойно мога да кажа, че работя с едно много добро поколение. Пред някои от тези деца - стига да не се вземат без време за звезди - се задава голямо бъдеще. Непрекъснато им говоря да останат здраво стъпили на земята“, каза Памуков пред „Утро“.
На въпроса дали предвид тежката и неясна ситуация във ФК „Дунав“ ще са намери сила, която да се погрижи за юношеските формации, той отговори: „Много се надявам! Разходите ще са само за пътуванията. БФС ще поеме съдийските такси. Тези талантливи футболисти заслужават внимание и подкрепа“.
„Дунав“: Богомил Станчев, Калоян Петров, Мартин Иванов, Мерт Тасим, Иван Бакалски, Искрен Анчев, Виктор Тодоров, Симеон Дочев, Атанас Стамболов, Джан Хасан, Борис Димитров /Преслав Папарков, Цветелин Енчев, Живко Дончев, Димитър Тодоров, Мартин Тодоров, Мартин Ангелов, Албер Силвиев, Дани Бонев, Бисер Георгиев, Константин Митев/.