Изненадващо мащабно строителство се разгръща в Парка на възрожденците, където предстои да бъде издигнат паметникът на Васил Левски. Пространството около осветеното при символичната първа копка място за мечтания от русенци монумент в момента е прорязано от дълбоки канали, които се запълват с бетон. Много от минувачите недоумяват и се питат дали пък не се е променило предназначението на терена и дали този строителен размах не означава, че се гради някакво грандиозно съоръжение.  
Строи се площадката, на която ще бъде вдигнат паметникът на Апостола, обясниха от областната управа. И припомнят, че самата бронзова фигура на Левски, която е изработена от русенския скулптор Даниел Кънчев, няма да стърчи самотно като гробищен паметник, а ще бъде разположена в центъра на пространство за отдих и за памет. То ще бъде оформено според архитектурния проект с пейки, дръвчета и зелена растителност, а самата 4-метрова фигура на Апостола ще се издига върху постамент, до който ще отвеждат три стъпала. 
Както читателите на „Утро“ знаят, градежът се извършва по проекта, спечелил поредния конкурс като оценен най-високо от жури с председател Янко Бонев. Негови автори са скулпторът Даниел Кънчев и архитектката Силвия Славова. Необходимата сума бе събрана с голяма дарителска кампания, в която се включиха институции, представители на бизнеса, много обикновени граждани.