Председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс обеща, че след мачовете на „Дунав“ с „Царско село“ и „Монтана“ ще даде пресконференция, на която ще коментира какво според него става във футболния клуб. Впоследствие тази пресконференция не се състоя и „Утро“ го потърси за интервю. 

- Г-н Димитров, защо отменихте пресконференцията?
- В тези времена не искам да събирам прекалено много хора на едно място. Вестник „Утро“ е авторитетно издание, така че моите думи ще стигнат до достатъчно хора.
- Казахте преди месец в неофициален разговор, че „Дунав“ няма отбор, за да оцелее в Първа лига. Защо смятахте така?
- Бях убеден, че тимът трудно ще се спаси, но за да не внасям напрежение, реших да замълча. За съжаление, се оказах лош пророк. Основанията ми да очаквам крах, бяха прекалено ясни - никаквото, буквално некомпетентно управление на клуба през последните 3 години и едноличното ръководство на д-р Симеон Симеонов, който дърпаше конците без наличието практически на Управителен съвет. С подобна аматьорщина и вечна политика на „икономии“ бе логично да пострада най-важното - селекцията. В „Дунав“ пристигнаха футболисти, нежелани от други отбори. С изключение на двама-трима всички други са играчи за Втора лига. С тази класа само безнадежден наивник можеше да вярва, че отборът ще запази отново мястото си в елита. Такъв бе печалният резултат от управлението на президента-фен, който междувременно стана впечатляващо богат по време на футболната си мисия. А най-накрая се сбъдна и мечтата му отборът да изпадне. Освен това бившият Общински съвет му постла с чудовищното си решение базата в „Здравец“ да бъде дадена на концесия на негова фирма. А той градеше преди решението. С какви пари? Съмнявам се, че е дал и лев от джоба си. Тази концесия трябваше да бъде вменена на ФК „Дунав“. И какво последва - при мене има договор, според който концесионерът - „РДС Инвест“ на Доктора /така във футболните среди наричат д-р Симеонов - б.р./, сключва договор с футболния клуб. Един вид - клубът да плаща на концесионера за ползване на базата. Сиреч, президентът на ФК „Дунав“ очаква пари от клуба, който управлява. Къде го има?! Какво се случи нататък? Новият кмет на Русе Пенчо Милков ме повика на разговор, за да ми съобщи „радостната“ новина, че д-р Симеонов е готов да ми прехвърли акциите срещу бележката, че направените инвестиции били за 2 500 000 лева. Тоест, трябва да се плати. Мерси!
- Защо да е бил мечта фалитът на „Дунав“?
- Малцина знаят, че Симеонов опита да обяви фалит. Ето я историята. На 6 юни се обажда в 14 часа от телефона на администратора Свилен Стефанов на вицепрезидента на БФС Емил Костадинов. Казва на Костадинов, че „Дунав“ е без финанси да продължи участието си в първенството и че мач същия ден с „Арда“ няма да има. Понеже бях делегат на тази среща, направих всичко възможно двубой да има. Стана покрай контактите ми в БФС. И в тази връзка искам да заявя - толкова съм афектиран, че оттук нататък спирам с логистиката и лобирането в полза на „Дунав“. Който твърди, че не съм помагал, не знае за какво става дума. Другото, което не ми дава мира, е пълното отсъствие на русенска футболна общественост. Такава, оказа се, в този град няма. Разочарован съм и от пасивността на футболистите. За последните 3 години, ако изключим един Мартин Ковачев, никой не се обади, за да възроптае срещу преживените унижения.
- В някои медии изтече съобщение, че така наречените нови собственици обявили датата 27 юли като ден за първа тренировка. На другия ден щели да дадат и пресконференция. Вярвате ли, че „Дунав“ ще има отбор във Втора лига?
- Не знам! Само Господ знае!