Нелеп инцидент, причинен при маневри за паркиране с по-малко от 6 км/ч, доведе до съд шофьор на „Ауди А6“ с дълга „биография“ в КАТ. В миналото той е бил сочен за виновник за катастрофа, доведела до смърт на пътя по непредпазливост, а отделно имал и множество установени нарушения на правила за движение.
Произшествието със 79-годишната пешеходка станал пред бл.“Мура“ в кв.“Здравец Изток“ на 28 юни 2018 година, когато около 10 часа мъжът решил да паркира. По близкия тротоар вървяла възрастната жена с чанти в ръце. Макар да я бил забелязал, водачът се заприказвал със свой познат, разсеял се и я блъснал. Тя паднала, ударила главата си в тротоара, което довело до сътресение на мозъка, но най-тежки травми понесли ръцете й. След инстинктивното подпиране на тях при падането и двете били счупени. Водачът веднага й се притекъл на помощ, отвел я до дома й, след което се обадил на Спешна помощ.
За стореното той застана вече пред две съдебни инстанции, които бяха единодушни, че трябва да бъде глобен с 2500 лева и да бъде лишен от правото да шофира за половин година. Именно този срок бе причината за обжалването, но според съда няма основания за намаляването му и наказанието бе окончателно потвърдено.