За последните три години считаният за най-добър рефер у нас Георги Кабаков е ръководил само два мача на „Дунав“.
През март 2018 година той бе на Градския стадион в Русе за двубой с ЦСКА - 0:2. Първият гол на разкаляния терен падна след игра с ръка на бразилеца Каранга, но реферът не видя нищо нередно.
После притихна и когато централният защитник на „червените“ Борислав Чорбаджийски вкара юмрук в лицето на Васил Шопов. Чорбаджийски беше помилван с жълт картон, а трябваше да бъде изгонен.
Мач номер 2 на Кабаков в Русе бе на 5 юли миналата година срещу „Левски“ - 1:4. Двубоят му излезе по ноти, защото „Дунав“ допусна груби грешки в защита и отборът омекна.
По принцип баражните мачове се дават на най-добрите уж съдии.
Една издънка обаче - волна или неволна, и всичко отива по дяволите!
Пример е баражът в Благоевград между „Пирин“ и „Витоша“, където бе пратена авторитетна тройка. Триото с главен рефер Станислав Тодоров бе толкова „авторитетно“, че пусна гол за „Витоша“ от четириметрова засада. Резултатът бе, че „Пирин“ отпадна. А коментарът на началниците по повод воплите на попарените от явната и показна несправедливост „орлета“ блесна с оригиналност: „Ами така са видели съдиите, така са решили“.
Надеждите на всички - и в „Дунав“, и в „Монтана“ - са този път да не се получава така, съдийството да е честно, безпристрастно и да не решава мача.