Четири часа решителният мач на „Дунав“ с „Монтана“ за оцеляване в елита вися на косъм, който на моменти почти беше скъсан, но накрая все пак настъпи щастлива развръзка и срещата ще се играе така, както е заложена в програмата - от 20 часа днес на стадион „Славия“ в София. Главен съдия ще е пловдивчанинът Георги Кабаков - номер едно в ранглистата у нас.
Началото на деня не предвещаваше идващата буря.
В 8.30 ч разговаряхме с временния старши треньор Цветомир Младенов, който отказа да обсъжда дължими заплати и говори само за предстоящия мач, за който беше сигурен, че ще се играе.
„Доколкото можахме, разучихме отбора на „Монтана“. Прав е колегата Веско Великов в интервюто си за вашия вестник, че съперникът не бива да бъде подценяван по никакъв начин. Какво да кажа за това, което ни чака? Особен мач с изключително голям залог! Такива двубои обикновено се коментират от гледна точка на крайния резултат. Едва ли някой от нашите фенове ще се разсърди, ако постигнем целта си и без красив футбол. Историята помни само победителите. Хубавото е, че нямаме болни или наказани играчи“, каза Цветомир Младенов.
В подобен дух се изказа и един от футболистите, но загатна, че има проблем. 
„Каквото се иска от нас, ще го направим. Ще дадем всичко, дано да имаме и малко късмет. След този мач нямам идея как и какво ще стане с отбора“, заяви той.
Тлеещото заради липса на пари напрежение в отбора изби около обед.
След като обядваха в заведение на Валентин Симеонов, футболистите разбраха, че няма да получат и стотинка от обещаната им от „новите собственици“ част от заплатите, отказаха да се качат на автобуса за столицата и се прибраха по домовете си.
Изправено пред реалната възможност от отпадане по най-позорния начин - със служебна загуба, ръководството насрочи спешна среща на стадиона и потуши бойкота по единствения възможен начин: с плащане на дължими суми.
Така играчите се качиха в автобуса и потеглиха. Остава да се надяваме, че финансовите проблеми няма да се отразят на играта на момчетата и ще направят нужното, за да запазят елитния статут на отбора. Наистина ще им трябва и поне малко късмет.