Двама пълни отличници през целия курс на обучение в средното образование получиха национални дипломи на Министерството на образованието и науката. 
Цветелина Стефанова се дипломира в Средното училище за европейски езици „Св.Константин-Кирил Философ“ и получи адмирации от директорката Добромира Николова и нейния екип за пълното отличие, с които е завършвала досега всичките години от 8 до 12 клас. Цветелина получи преди две седмици и сертификат за отлично завършения първи 3-годишен курс за приложни програмисти по националната програма „Обучение за ИТ кариера“, припомниха от училището на абитуриентката. Цвети е безспорният фаворит на СУЕЕ, гордост за училището, казаха от Европейското. И припомниха, че момичето беше включено в националния отбор по математическа лингвистика и през последните години има медали от международни олимпиади в Южна Корея, Чехия, Русия. 
Цвети вече е приета за студентка и ще учи в два университета - в Русенския редовно и в Софийския задочно, каза вчера Добромира Николова. 
Обикновено имаме по една национална диплома на година, но този път имаме цели две, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева. Вторият пълен отличник за последните пет години е абитуриентът от Математическата гимназия Теодор Недев. От МГ не успяха да уточнят къде ще бъде студент Теодор.