Мъже на 30 и 48 години от Русе и Сандрово, и 33-годишна жена са новоустановените случаи на заразени с коронавирус по последни данни на РЗИ. По-сериозно е състоянието на 30-годишния, който е настанен в Инфекциозното отделение с висока температура, суха кашлица и отпадналост, но без пневмония. 48-годишният мъж и 33-годишната жена са без особени оплаквания и са под домашна карантина. Така общият брой на установените болни достигна 70. В същото време 5 са новите случаи на излекувани пациенти, с което броят на преборилите инфекцията стана 26.
На домашно лечение са намират 24 души, а 20 са настанени в болнични заведения, от които един е интубиран. Под карантина са поставени 655 души, а за  6135 тя вече е изтекла. 
Друг важен момент е, че изтече карантината на 10 души от контактния на своя заразена колежка персонал на Центъра на спешна помощ и те вече могат да се върнат на работа и да възстановят графика в службата. Никой от тях не е имал симптоми на болестта и всички направени тестове са били отрицателни. Изследванията продължават по отношение на останалия персонал от Спешна помощ, включително и по филиалите на територията на Русенска област, съобщават от РЗИ. Досега са тествани 87 души и не са открити нито болни, нито носители на заразата.