Кой е собственик на тези четири магазина на пъпа на града по „Александровска“ срещу хотел „Всега“, който от години ги държи празни, лишава се от приходи и прави антиреклама на града? Такъв въпрос си задават русенци, които се обърнаха към „Утро“. Отговорът е обичайният, когато става дума за учудваща незаинтересованост на собственика към принадлежащите му имоти - помещенията са държавни. 

Четирите магазина бяха в центъра на местен и национален медиен интерес преди години, когато се оказа, че са придобити с измама от тогавашния младежки лидер на СДС Юлиян Спасов и съучастника му от Обнова Иван Михайлов. Двамата десет години прибираха наеми за апетитните имоти, но през 2013 г. се скараха за тези кокошки със златни яйца и явно залогът е бил достатъчно голям, щом Спасов сложи точка на скандала с убийството на Михайлов. След поредица съдебни дела, през декември 2017 г. магазините бяха върнати на държавата. 
Оттогава, вече почти три години, имотите нито се продават, нито се дават под наем. Според експерти месечният наем за тях би бил около 150 хил. лева. Дори сумата да е силно завишена, особено в сегашната Ковид стагнация, празните витрини на изтърбушените помещения правят изключително лоша реклама на града. Ако магазини в топ центъра на Русе стоят пусти, това едва ли навява на извода, че градът е едно страхотно място за правене на бизнес. Изключително отрицателен сигнал към инвеститорите, които и без това не се редят на опашка, за да вложат парите си тук.