Временният старши треньор на „Дунав“ Цветомир Младенов похвали младоците, взели участие в мача срещу „Царско село“. Да не си кривим душата - гостите също излязоха на терена с доста новаци, така че генерални заключения не могат да се правят.
И все пак „децата“ оставиха добро впечатление с хъса и характера си в мач, който по-скоро имаше тренировъчен характер. При това говорим за футболисти като Димитър Тодоров, който е едва на 17 години.
Момчето започна като титуляр и се справи като по учебник в лявата част на защитата. В нито един момент не изрита безразборно топката, а тактическият му багаж на такава крехка възраст изглеждаше забележителен.
Албер Силвиев също започна мача от първата му минута. Да се действа в най-важната зона - средата на терена, не е работа за първолаци. Або, както го наричат в школата, навъртя сериозен километраж, а към края на мача впечатли със смелостта да опита тежък далечен изстрел.
Централният нападател Симеон Иванов влезе като резерва на сенегалеца с френски паспорт Дуде Ндонгала. На франсето не му стана много драго, че бе сменен, но със сигурност е разбрал мотива - да бъде пазен за мача с „Монтана“. Симеон се включи с голямо желание и като всеки модерен атакуващ играч веднага опита да прави най-важното - да пресира защитата на съперника при изнасянето на топката.
И Мерт Тасим влезе от пейката. Това безспорно много интелигентно момче стана автор на головия пас към Григор Долапчиев.
На времето покойният отдавна русенски журналист Тодор Георгиев бе написал след идването в „Дунав“ на Ешреф Сюлейманов и Георги Тодоров: „Двама централни  нападатели - пълна кошница с надежди“.
Ще си позволим перифраза на неговото заглавие. То би звучало така: „Куп таланти в „Дунав“ - щедра кошница с много големи надежди“.