Доскорошният директор на общинската дирекция „Здравни и социални дейности“ Катя Петрова е определена временно да оглави новата мегадирекция „Хуманитарни дейности“. Това стана, след като през юни по предложение на кмета Пенчо Милков, гласувано на заседание на Общинския съвет, бе прието дирекциите „Социални дейности“ и „Култура и образование“ да се слеят. Аргументът бе, че така ще се оптимизира работата на администрацията. 
След сливането Ирена Петрова, която в продължение на два кметски мандата оглавяваше „Култура и образование“, остана без щатно място в Общината и се наложи да напусне. 
Избрахме Катя Петрова да ръководи временно новата дирекция, тъй като освен че познава добре същината и проблемите в здравеопазването и социалните дейности, има и педагогическа правоспособност, което е много важно за образованието, коментира за „Утро“ зам.-кметът Енчо Енчев. Макар и под карантина заради положителен резултат от теста за корона вирус, той увери, че се чувства много добре и работи енергично и от вкъщи. 
Очаква се да бъде обявен конкурс за директорското място на мегадирекцията и до шест месеца да стане известно името на титуляра, добави Енчев.