Четирима мъже от Русе и жена от Бяла са новите случаи на заразени с коронавирус в Русенска област, става ясно от данните на РЗИ Трима от мъжете - на 28, 40 и 60-годишна възраст са настанени за лечение в Белодробната болница с двустранна пневмония, но в стабилно състояние. Те се оплакват от отпадналост, повишена температура и кашлица. Останалите два нови случая - 54-годишната жена и 37-годишният мъж са в добро състояние и са под домашна карантина.
Така броят на заболелите в Русенско стигна 67 души. 46 от тях се лекуват или са в процес на възстановяване, а останалите са преминали през болестта, като при един пациент заразата доведе до смъртен край. На домашно лечение са 28 души, а 18 са настанени в болнични заведения. В понеделник стана ясно, че един от заразените - 67-годишен мъж, е приведен в Ковид-отделението за интензивни грижи към УМБАЛ „Канев“, където е интубиран.
Излекуваните вече са 21, в понеделник от Белодробната болница са изписани 58-годишен мъж и 64-годишна жена от разградските села Брестовене и Ясеновец, област Разград. 
От активните случаи 46% са мъже, а жените са 54% или съответно 21 и 25. Към момента 663 души са поставени под карантина, а за други 6087 тя вече е изтекла.