"Топлофикация Русе" публикува на сайта си информация, че на територията на целия град през август няма да има топла вода! Ето какво е обяснението на фирмата за това решение:

 

„Извиняваме се в аванс на всички русенци – наши абонати за неудобството, което ще им създадем. Искаме всички да знаят, че спирането се налага във връзка с подобряване на нашата работа!

Предстои изграждане на съоръжения, във връзка с изпълнение на задължителни мероприятия в областта на екологичното законодателство. С въвеждането им в експлоатация ще гарантираме нашия принос към по-чист въздух в гр. Русе. Решихме, че най-удачно е да извършим строителството на съоръжения едновременно с належащите ремонтни дейности по топлопреносната мрежа. Ще съчетаем в един и същи период 2 важни мероприятия, които налагат спиране на топлоподаването към нашите абонати, за да сведем до минимум времето, в което те ще остават без топла вода.

Избрахме това да се случи именно през месец август, защото това е времето от годината, в което най-голяма част от българите, се възползват от полагащите им се по Кодекса на труда отпуски и използват периода за организиране на пътувания и почивки. През август реално най-малка част от русенци са в домовете си.

Предварително се извиняваме на всички за неудобството, което ще им причиним, но нека всички бъдат сигурни, че извършването на всички тези дейности е важно и е единствено с цел осигуряване на по-екологично производство на енергия едновременно с подобряване на качеството на услугите, които предоставяме на русенци!

Искрено молим за разбиране!“