Българската федерация по волейбол ще раздели новото първенство в Суперлигата на първа и втора осмица. По този повод потърсихме за коментар един от треньорите на представителния отбор на „Дунав“ Красимир Миронов.

- Г-н Миронов, що за схема ви чака?
- Преди обособяването на първа и втора осмица ще бъдат насрочени квалификационни турнири в четири групи с по четири отбора. „Дунав“ е в група „А“ с ЦСКА, „Лукойл Нефтохимик“ и „Тетевен“. Домакин на мачовете ще бъде Бургас. Първенецът в тази група ще заеме директно място в първата осмица, а последният тим - във втората. Класиралите се на второ и трето място в четворката ще играят нови 3 мача помежду си до 2 победи, като резултатът от двубоя им в групата ще се зачита. Победителят в дуела ще влезе в първата осмица, а победеният - във втората.
- А как ще бъдат решени участниците в плейофите?
- Завършилите на седмо и осмо място в първата осмица ще се срещнат с първия и втория тим от втората осмица. Победителите ще се присъединят към Топ 6 на първата осмица след края на редовния сезон.
- Как ви се струва тази схема?
- Странна история, да не използвам и по-силни думи.
- Времето си върви и току-виж дошъл турнирът в група „А“. Какво се прави в „Дунав“ като селекция?
- Не мога да бъда конкретен, защото първо трябва да се реши въпросът с бюджета. Доколкото знам, разискванията ще са другата седмица.
- Данаил Милушев ще остане ли в „Дунав“ като играещ треньор?
- Не мога да говоря от негово и на ръководството име. Що се отнася до темата с какви състезатели разполагаме в момента, истината е, че договорите на всички волейболисти изтекоха. Тепърва ще се решава с кого ще се преподписва и каква селекция ще се прави.
- Ще заложите ли на момчета от школата?
- При мъжете ще тренират поне двама юноши. Кои ще са те, не мога да кажа, докато не е ясно кой ще води отбора. Имам само мнение кои младоци заслужават да са част от подготовката на представителния отбор.