Нов синдик има неработещата от години русенска корабостроителница, научи „Утро“. От 2 юли намиращото се в несъстоятелност дружество „Русенска корабостроителница Запад“ АД се управлява от Цветан Василев Мирчев, който отново е от София. Решението за назначаването му, взето на провелото се на 16 юни общо събрание на кредиторите, вече е утвърдено от Окръжния съд и вписано в Търговския регистър.

За бъдещата си работа Цветан Мирчев ще получава 2000 лева месечно и можем само да се надяваме, че за разлика от предшествениците си ще ги заслужи, като свърши и нещо полезно за предприятието и бившите му работници. Защото досега като че надделява лобито, което иска да нареже цялото предприятие за скрап, а желаещи да търсят купувач или наемател за Корабната няма. Според информация на „Утро“, към предприятието има интерес и от местни, и от чужди фирми. Липсва обаче реакция на този интерес от страна на синдиците на Корабната и Корпоративна търговска банка. И фабриката все така пустее, без да й се търси нов стопанин.
Пример за пълното абдикиране на отговорните лица от задълженията им е фактът, че над 100 служители на фалиралата през 2017 година корабостроителница вече три години не могат да получат забавените си плащания от Фонда за гарантиране на вземанията на работници и служители към НОИ - по пет месечни заплати и едно обезщетение. Причината - няма кой да влезе в запечатаните канцеларии на предприятието, за да предостави на НОИ необходимите документи - ведомостите, трудовите досиета и информация за това какво е плащано. 
Бившият вече синдик Росен Милошев твърдеше, че това трябва да направи изпълнителният директор Митко Димитров, който обаче бил в неизвестност. Новият Цветан Мирчев може би ще намери начин да свърши тази работа, стига да има време да се разходи до Русе. Чакащите парите си от Корабната могат да потърсят контакт с него на тел. 0888619323 или email [email protected].