Кметът на южнокорейската столица Сеул е обявен за изчезнал и в четвъртък се извършват мащабни издирвателни операции, съобщава полицията, цитирана от АП.

Полицейските служители заявиха, че търсят кмета Парк Уон-сун в района на Сеул, Сунгбук, където за последно е бил засечен сигнал на мобилния му телефон.

Дъщеря му се обажда в полицията рано в четвъртък и съобщава за изчезването, "напусна къщата преди четири или пет часа, оставяйки бележка, подобна на завещание. В момента телефонът му е изключен".

Ким Жи-хионг, служител на столичното правителство в Сеул, потвърди, че Парк не се е появил на работа в четвъртък поради неуточнени причини и отмени всички негови графици, включително среща със служител на президента в офиса на кметството в Сеул.

Дългогодишен граждански активист и адвокат по правата на човека Парк е избран за кмет на Сеул през 2011 г. и е в третия си и последен мандат от юни миналата година.

Член на либералната демократическа партия на президента Мун Дже-ин, Парк е смятан за потенциален кандидат за президент на изборите през 2022 година.

По информация на "Йонхап", полицията използва служебни кучета и дронове.