Присъда от 2 години условно с 4 години изпитателен срок заслужава младият бивш пътен полицай Емил Д., реши състав на Окръжния съд. Докато работел в МВР, той бил засечен в издънка от френските власти, твърди обвинението. Чуждестранната полиция, която следели русенски сводник с район на действие в Марсилия, установили, че униформеният предупреждава престъпника да се покрие, тъй като властите са по петите му. Тази служебна тайна пък самият Емил знаел от шенгенската информационна, твърди прокуратурата.
Случаят е от август 2015 година, когато 40-годишният Кирил Фараонов бил следен и подслушван заради бизнес с проститутки на Френската Ривиера. Самият Емил трябвало да го санкционира за това, че шофира БМВ с фалшива книжка. Вместо това СРС-та записали как униформеният му свежда важната информация пред дома му. 
Самият Фараонов бе задържан преди повече от 4 години с Европейска заповед за арест по искане именно на френските власти, на които да бъде предаден, за да си излежи присъдата за сводничество. Той бе един от основните свидетели по делото срещу катаджията, който вече е мениджър в търговска фирма, и се очакваше да бъде доведен от френски затвор, но вместо това бяха зачетени показанията му по време на разследването.