Заседанията на комисиите към Общинския съвет да се провеждат онлайн, а за сесиите да се използва някоя от просторните зали на Русенски университет или Канев център, които отговорят на условията за работа по време на пандемия. С това настояване излязоха в официално разпратена позиция от ГЕРБ, подписана от председателя на групата съветници Бедрос Пехливанян, след като стана ясно, че кметът Пенчо Милков е заразен с коронавирус. Предложението им е този ред на работа да бъде въведен и да се спазва до края на извънредната ситуация, която само преди 2 дена бе удължена до края на юли.
Нека проявим здрав разум и прагматизъм, а не политически инат и да направим всичко по силите си, за да излезем по-силни от тази ситуация. Апелираме в момент като този, когато е застрашено здравето на всеки един гражданин, да сме над политиката и да покажем воля и характер, казват още от партията, като пожелават бързо оздравяване на Милков и здраве на колегите си.
Припомнят и че по идея на ГЕРБ бе прието предложение да се сформира комисия, която да предложи промяна в правилника на работа на съвета с цел да бъде разписана възможността за онлайн заседания и електронно гласуване.