Мачовете на истината настъпиха с битка между три от отборите в „специалната“ група за спасение. Точките от редовния сезон и плейофите в този поток ще се нулират. Победителят ще запази директно мястото си в елита на българския футбол. Класиралият се на второ място ще играе с третия по сила тим от Втора лига, а опашкарят в групата ще се мъчи да опази кожата си с двубой срещу третия тим във втория ешелон.
В първия от серията мач на мачовете „Дунав“ ще гостува днес на „Ботев“ във Враца. Двубоят ще започне в 21 часа и ще бъде рефериран от шуменския съдия Станислав Тодоров.
В програмата нататък врачани ще гостуват на „Царско село“ /9 юли/, а „Дунав“ ще домакинства на „царете“ /13 юли/. Хубавото е, че русенският тим ще има седмица почивка преди заключителната си среща в групата.
Дунавци обядваха вчера в заведение на бизнесмена Валентин Симеонов, след което се качиха на автобуса на път за Враца. Временният старши треньор Цветомир Младенов взе в групата дори контузения капитан Диян Димов. В Русе обаче остава нападателят Дуде Ндонгала, който получи травма в коляното при загубения преди няколко дни мач срещу „Ботев“ в Пловдив с 1:3.
„Дунав“ и „Ботев“ /Враца/ няма с какво да се изненадат. Двата тима приключиха редовния сезон с нулеви ремита в Русе и Враца, а буквално преди няколко дни ботевци надиграха „Дунав“ в мач от плейофната фаза на стадиона в Русе с 3:1.